Main Menu

  • 1.5%
  • O nas
  • Aktualności
  • Wesprzyj nas
  • Projekty
  • Kontakt
  • Linki
    • Font
Rak Niekonwencjonalnie
  • Strona Główna
  • O serwisie
  • cam.cancer.gov
  • Definicje
  • Rodzaje terapii
  • Przegląd terapii
    • Hasła NCI - National Cancer Institute (Stany Zjednoczone)
    • Hasła CAM Cancer (Norwegia)
    • Hasła Polskiej Ligi Walki z Rakiem (Polska)
Polska Liga Walki z Rakiem
  • Strona Główna
  • O serwisie
  • cam.cancer.gov
  • Definicje
  • Rodzaje terapii
  • Przegląd terapii
    • Hasła NCI - National Cancer Institute (Stany Zjednoczone)
    • Hasła CAM Cancer (Norwegia)
    • Hasła Polskiej Ligi Walki z Rakiem (Polska)
  • Jesteś tutaj:  
  • Start
  • Rak Niekonwencjonalnie
  • Przegląd terapii

Jagoda Acai

Jagoda Acai

Palma acai, występująca w tropikach Ameryki Środkowej i Południowej, rodzi czerwono-fioletowe jagody. Nazwa „acai”, pochodząca z języka rdzennych mieszkańców regionu, oznacza „owoc, który płacze”. Jagoda acai jest ważnym źródłem pożywienia mieszkańców regionu Amazonii, którzy używają jej również do różnych celów zdrowotnych.

Czytaj więcej...

Joga

Częstym efektem ubocznym leczenia onkologicznego jest zmęczenie: około jedna trzecia pacjentów onkologicznych doświadcza zmęczenia, utrzymującego się przez dłuższy czas. 

Czytaj więcej...

Koenzym Q10

Koenzym Q10 (znany również jako CoQ10) jest związkiem chemicznym naturalnie wytwarzanym przez organizm. Bierze udział w procesie wzrostu komórek oraz chroni je przed uszkodzeniem, które może prowadzić do rozwoju nowotworu.

Czytaj więcej...

Kwas Dichlorooctowy

Kwas dichlorooctowy (DCA) to organiczny związek chemiczny, pochodna kwasu octowego. Dzięki swoim właściwościom jest stosowany w chemii organicznej, głównie jako rozpuszczalnik. 
Stosuje się go również w medycynie w leczeniu chorób mitochondrialnych, np. zespołu MELAS - dziedzicznego schorzenia prowadzącego do uszkodzenia układu nerwowego. 

Czytaj więcej...

Kwercetyna

Kwercetyna jest związkiem chemicznym z grupy flawonoidów. Flawonoidy są barwnikami, które nadają roślinom różne barwy, na przykład żółtą owocom cytrusowym. Chronią rośliny przed działaniem promieniowania UV, grzybami lub owadami. Stanowią istotny element naszej diety - ich spożycie w ciągu doby waha się między 23 a 170 mg na dobę.

Czytaj więcej...

Likopen

Likopen jest związkiem chemicznym z grupy karotenów (naturalnych pigmentów wytwarzanych przez rośliny). Chroni rośliny przed stresem spowodowanym światłem oraz pomaga im w przetworzeniu energii słonecznej na substancje odżywcze.

Czytaj więcej...

Marihuana

Marihuana, właściwie konopie siewne, to roślina występująca w wielu częściach świata, wytwarzająca żywicę zawierającą związki chemiczne zwane kannabinoidami. Niektóre kannabinoidy są psychoaktywne (działają na mózg i zmieniają nastrój lub świadomość).

Czytaj więcej...

Oset mleczny

Oset mleczny jest rośliną, której owoców i nasion używa się do sporządzania leków ziołowych na dolegliwości wątroby i dróg żółciowych. Składnikiem aktywnym w oście mlecznym jest sylimaryna, która chroni komórki przed uszkodzeniem i stymuluje regenerację tkanki wątroby

Czytaj więcej...

Ozonoterapia

Ozon to trójatomowa, wysokoenergetyczna cząsteczka tlenu, zbudowana z 3 atomów tego pierwiastka. Został odkryty w 1840 roku przez niemieckiego chemika Christiana Friedricha Schönbeina. W 1971 roku utworzono organizację International Ozone Institute, później przemianowaną na International Ozone Associations (IOA), zrzeszającą badaczy właściwości ozonu oraz jego zastosowania w medycynie i przemyśle.

Czytaj więcej...

PC-SPES (mieszanka ziół zawierająca m. in. grzyb reishi)

PC-SPES jest mieszanką 8 ziół, która była sprzedawana jako suplement diety, mający utrzymać prostatę w zdrowiu.

Czytaj więcej...

Pierzga

Pierzga to pyłek kwiatowy zebrany przez pszczołę, wymieszany z produktami pochodzenia pszczelego. Pyłek jest podstawowym pokarmem pszczół. Zbierają go z kwiatów, łączą z miodem, nektarem lub śliną i w postaci uformowanej, przenoszą do ula.

Czytaj więcej...

Propolis

Propolis, zwany także kitem pszczelim, to żywicza substancja zbierana przez pszczoły z pąków oraz pędów młodych drzew oraz roślin zielonych.

Czytaj więcej...

Refleksoterapia

Refleksoterapia to procedura z zakresu medycyny alternatywnej. Polega na uciskaniu określonych punktów na ciele (najczęściej na stopach oraz dłoniach). Ma na celu złagodzenie niektórych dolegliwości. Metoda opiera się na przekonaniu, że określone punkty na skórze naszych stóp są połączone z konkretnymi narządami naszego organizmu.

Czytaj więcej...

Selen

Selen to pierwiastek śladowy naturalnie występujący w wielu produktach spożywczych, dodawany również do żywności oraz dostępny w postaci suplementów diety.

Czytaj więcej...

Soja

Soja to roślina uprawiana w Azji w celach spożywczych od czasów starożytnych, może być przetwarzana na różne sposoby, powstają z niej takie produkty spożywcze, jak mleko, pasta miso, tofu (ser), mąka i olej.

Czytaj więcej...

  • 1
  • 2
  • 3
  • Strona Główna
  • O serwisie
  • cam.cancer.gov
  • Definicje
  • Rodzaje terapii
  • Przegląd terapii

Przegląd terapii

  • Amigdalina / Letril / Witamina B17
  • Antyneoplastony
  • Antyoksydanty
  • Betaglukany
  • Chlorella vulgaris
  • Cynamon
  • Czosnek
  • Duże dawki witaminy C
  • Granaty
  • Graviola
  • Hipertermia
  • Jagoda Acai
  • Joga
  • Koenzym Q10
  • Kwas Dichlorooctowy
  • Likopen
  • Marihuana
  • Oset mleczny
  • Ozonoterapia
  • PC-SPES
  • Pierzga
  • Propolis
  • Refleksoterapia
  • Selen
  • Sok z marchwi
  • Soja
  • Spirulina
  • Terapia Gersona
  • Tkanka chrzęstna (chrząstka)
  • Witamina D
  • Witamina E
  • Witamina K
  • Zielona herbata
  • Zyflamend
  • Akupunktura
Polityka prywatności, informacją o plikach cookies

Zapoznaj się z naszą polityką prywatności i informacją o plikach cookies. Klikając przycisk "Akceptuję", wyrażasz zgodę na na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies.

Czytaj więcej ... Akceptuję

Polska Liga Walki z Rakiem All Rights Reserved.

Powrót do góry