Main Menu

  • 1.5%
  • O nas
  • Aktualności
  • Wesprzyj nas
  • Projekty
  • Kontakt
  • Linki
Polska Liga Walki z Rakiem
  • Strona Główna
  • O serwisie
  • cam.cancer.gov
  • Definicje
  • Rodzaje terapii
  • Przegląd terapii
    • Hasła NCI - National Cancer Institute (Stany Zjednoczone)
    • Hasła CAM Cancer (Norwegia)
    • Hasła Polskiej Ligi Walki z Rakiem (Polska)
Polska Liga Walki z Rakiem
  • Strona Główna
  • O serwisie
  • cam.cancer.gov
  • Definicje
  • Rodzaje terapii
  • Przegląd terapii
    • Hasła NCI - National Cancer Institute (Stany Zjednoczone)
    • Hasła CAM Cancer (Norwegia)
    • Hasła Polskiej Ligi Walki z Rakiem (Polska)
  • Jesteś tutaj:  
  • Start
  • Rak Niekonwencjonalnie
  • Przegląd terapii

Antyneoplastony

Antyneoplastony stanowią grupę składników chemicznych, które zwykle można znaleźć w moczu i we krwi. Składają się w większości z aminokwasów (budulec białek) oraz peptydów (cząsteczki zbudowane z dwóch lub więcej aminokwasów). Antyneoplastony wykorzystywane w badaniach medycznych początkowo pochodziły z ludzkiego moczu, obecnie są one wytwarzane w laboratorium chemicznym.

Czytaj więcej...

Antyoksydanty

Antyoksydanty (przeciwutleniacze) to substancje chemiczne, które wchodzą w interakcję z wolnymi rodnikami i neutralizują je, przez co zapobiegają ich szkodliwemu działaniu. Owoce, warzywa oraz zboża są bogatym źródłem antyoksydantów.

Czytaj więcej...

Amigdalina / Wit. B17 / Letril

Migdały - Amigdalina / Letril / Witamina B17

Letril jest inną nazwą substancji chemicznej określanej amigdaliną. Amigdalina znajduje się w pestkach wielu owoców, w surowych orzechach oraz innych roślinach. Istnieje przekonanie, że aktywnym składnikiem letrilu/amigdaliny o działaniu przeciwnowotworowym jest cyjanek.

Czytaj więcej...

Akupunktura

Akupunktura jest zabiegiem, podczas którego używa się igieł, ciepła, ucisku oraz stosuje się inne czynności obejmujące jedno lub kilka miejsc na skórze, nazywanych punktami akupunktury. Akupunktura jest stosowana w Chinach i innych krajach azjatyckich od tysięcy lat jako część tradycyjnej medycyny chińskiej.

Czytaj więcej...

Jagoda Acai

Jagoda Acai

Palma acai, występująca w tropikach Ameryki Środkowej i Południowej, rodzi czerwono-fioletowe jagody. Nazwa „acai”, pochodząca z języka rdzennych mieszkańców regionu, oznacza „owoc, który płacze”. Jagoda acai jest ważnym źródłem pożywienia mieszkańców regionu Amazonii, którzy używają jej również do różnych celów zdrowotnych.

Czytaj więcej...

Propolis

Propolis, zwany także kitem pszczelim, to żywicza substancja zbierana przez pszczoły z pąków oraz pędów młodych drzew oraz roślin zielonych.

Czytaj więcej...

Graviola

Graviola (Annona muricata), czyli Flaszowiec miękkociernisty, to gatunek małego drzewa, pochodzącego z Ameryki Południowej. Rośnie też na Wyspach Karaibskich, na Andamanach, w Afryce (Nigeria, Togo) i krajach o tropikalnym klimacie.

Czytaj więcej...

Ozonoterapia

Ozon to trójatomowa, wysokoenergetyczna cząsteczka tlenu, zbudowana z 3 atomów tego pierwiastka. Został odkryty w 1840 roku przez niemieckiego chemika Christiana Friedricha Schönbeina. W 1971 roku utworzono organizację International Ozone Institute, później przemianowaną na International Ozone Associations (IOA), zrzeszającą badaczy właściwości ozonu oraz jego zastosowania w medycynie i przemyśle.

Czytaj więcej...

Chlorella vulgaris

Chlorella vulgaris - rak niekonwencjonalnie

Chlorella jest glonem jednokomórkowym zaliczanym do gromady zielenic. Można ją znaleźć w wodach Japonii i Tajwanu. Jest bogata między innymi w białko, witaminy (szczególnie z grupy B), mikroelementy takie jak magnez, potas, żelazo, wapń i cynk, błonnik i kwasy omega-3.

Czytaj więcej...

Cynamon

Cynamon jest bardzo popularną w Polsce przyprawą kuchenną otrzymywaną z wysuszonej kory cynamonowca. Dostępny jest w dwóch postaciach: w formie laseczek cynamonu lub proszku. Ma rdzawy kolor, zawiera olejek cynamonowy o słodkim, korzennym, lekko piekącym smaku oraz silnym aromacie.

Czytaj więcej...

Spirulina

Spirulina jest algą z gromady sinic o niebiesko-zielonej barwie. Jest bardzo bogata w białko - tworzy ono około 70% suchej masy spiruliny, dlatego jest ona nazywana „zielonym mięsem”. Zawiera również witaminę D, K i witaminy z grupy B oraz magnez. P

Czytaj więcej...

Sok z marchwi

Marchew zwyczajna jest popularną rośliną z rodziny selerowatych. Obecnie jest uprawiana na całym świecie. Często spożywamy ją na surowo lub jako dodatek do różnego rodzaju potraw. Jest także popularnym składnikiem soków wieloowocowych.

Czytaj więcej...

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
Polityka prywatności, informacją o plikach cookies

Zapoznaj się z naszą polityką prywatności i informacją o plikach cookies. Klikając przycisk "Akceptuję", wyrażasz zgodę na na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies.

Czytaj więcej ... Akceptuję

Polska Liga Walki z Rakiem All Rights Reserved.

Powrót do góry